להשכרת רכב בחו"ל מהחברות המובילות, במחיר ובתנאים הטובים ביותר ותמיכה מלאה בעברית - מלאו את הטופס הנ"ל. אי-וודאות? אפשרות לשינוי ההזמנה או ביטול עסקה ללא כל עלות/ קנס:
נהיגה באירופה במהירות מופרזת - אסורה בתכלית האיסור!
במדינות רבות (אפשר לומר שבכל אירופה), התנועה מנוטרת על ידי מצלמות מהירות אוטומטיות ומשוכללות יותר מבארץ, המודדות את מהירות הנהיגה שלכם. המצלמות לרוב ממוקמות במיקום נסתר, בגובה נמוך ומצלמות את החלק הקדמי של הרכב, כלומר הרבה לפני שהבחנתם במצלמה או שהספקתם להאט והקנס בדרך.
חשוב לדעת שמצלמות המהירות באירופה מדייקות ולא עוושת הנחה למי שעבר את המהירות מותרת בקמ"ש בודדים ולמי שכבר נתפס בקטע כביש קודם. כמו כן, בכביש יחיד אתם עלולים להתקל במהירות מקסימלית משתנה מ-110 ועד 30 קמ"ש בקרבת מבנים ועיירות. לכן מומלץ לעדכן את הוויז בנוגע להתרעות בעת חריגה מהמהירות המותרת ולהקפיד שלא להוביל אלא לנסוע (ככל שניתן) אחרי נהגים אחרים מקומיים שכבר מכירים את מיקום מרבית מצלמות המהירות (הקבועות) והשוטרים.
נהיגה באירופה עם ילדים (מתחת לגיל 18)
רוב המדינות מחייבות כיסאות בטיחות לילדים מתחת לגיל -3, וחלקן (אירלנד, גרמניה ועוד) - דורשות בוסטר לילדים גדולים יותר. כמעט בכל המדינות, ילדים מתחת לגיל 12 אינם מורשים לשבת במושב הקדמי ללא מושב הגבהה, חלקן אוסרות על ילדים במושב הקדמי לא משנה מה, ולחלקן חוקים נוספים למושב הקדמי לילדים עד גיל 18.
אם שותים - לא נוהגים!!!
הכמות המותרת של רמת האלכוהול בדם נמוך יותר ברחבי אירופה ובאירלנד מאשר בארה"ב או במדינות נוספות בעולם והעונש על נהיגה נע בין קנסות גבוהים למאסר(!).
בצרפת, כל המכוניות זקוקות ל-Bathalyzer (מסופק אם ההשכרה מתחילה בצרפת, אך שאלו על כך אם אתה אוספים את הרכב במדינה אחרת ). אירופה מתייחסת לחוקי הנהיגה בשכרות שלה ברצינות רבה, וכך גם אתם צריכים. בקיצור והכי פשוט - אם שותים ממש לא נוהגים!
הוראות בטיחות כלליות
כמעט כל המדינות אוסרות על שימוש בטלפון נייד ללא דיבורית בזמן הנהיגה! מדינות רבות באירופה דורשות להדליק את הפנסים הקדמיים בכל פעם שהמכונית בנסיעה, אפילו באור יום. מדינות רבות דורשות מכל מכונית לשאת אפוד בטיחות מחזיר-אור או ערכה עם משולש מחזיר-אור (בדרך כלל מסופק על ידי חברת ההשכרה). חברת השכרת הרכב שלכם צריכה להיות מודעת לכללים האלה - פשוט וודאו זאת בעת קבלת הרכב.
תכנון מראש של המסלול
אפליקציות ניווט (Waze / Google Maps) מסייעות לנהגים המעוניינים להימנע מבזבוז זמן יקר, במיוחד לאור העובדה שכבר ממילא רכשתם חבילת גלישה מהארץ או סאמצעות סים מקומי. אבל אפילו עם מידע עדכני על הכבישים, מסלולים חלופיים הם לא תמיד אופציה - במיוחד במסלולים כפריים, שבהם עבודות בנייה יכולות לתקוע אתכם בפקקים אינסופיים. בקיץ - "הפריים טיים" של עבודות בכבישי באירופה - מומלץ להקציב לפחות חצי שעה נוספת לעיכובי עבודות לכל נסיעה למרחקים ארוכים.
כבישי אגרה באירופה וכבישים מהירים בכלל
הזמן הקצר ביותר בין שתי נקודות אירופאיות הוא ללא ספק באמצעות כבישי האגרה (Autobahn/Strada/Route/Cesta). יש המעדיפים את מערכות הכבישים הלאומיים הנופיים יותר (העדפה אישית שלי). לכן מומלץ בחום לשלב בין השניים ע"פ צורך באמצעות תכנון מוקדם באמצעות Google Maps או וויז. הכבישים הלא מהירים עלולים לעלות באובדן זמן יקר והגעה מאוחרת (מידי) ליעד. קחו בחשבון את היום (תחילת השבוע באירופה - יום שני), שעות העומס והיכולת לתמרן ולשלב בין הכבישים.
במדינות רבות השימוש בכבישים מהירים אינו כרוך בעלות כלשהי, כמו כמעט בכל הכבישים המהירים בבריטניה והאוטובאן המפורסם של גרמניה. אבל בכבישים המהירים הגדולים בחלק גדול מאירופה הים תיכונית - כולל איטליה, צרפת, ספרד, פורטוגל, יוון וקרואטיה - תצטרכו לשלם, כאשר העלות מבוססת על המרחק שאתם נוסעים (כ-12 סנט/מייל). מדינות מסוימות מציגות מערכות אגרה אוטומטיות ללא שימוש במזומן (כגון פורטוגל) - אך ישנה בדרך כלל אפשרות לשלם במזומן או בכרטיס (תא אגרה).
מדינות אירופאיות שונות מחייבות נהגים המשתמשים בכבישי אגרה מהירים לרכוש מדבקת אישור ("Vignette") שתודבק על השמשה הקדמית (אוסטריה, בולגריה, צ'כיה, הונגריה, רומניה, סלובקיה, שוויץ וסלובניה) לצורך קריאה באמצעות מצלמות אוטומטיות. בשוויץ תשלמו כ-40$ עבור המדבקה (בתוקף לשנה), ובמרבית המדינות לטווח קצר (7-10 ימים) תמורת 10-20 דולר. ייתכן שכבר יש ברכב השכור שלכם מדבקה, במיוחד אם מדובר בנהיגה במדינה בה שכרתם. אם לא או שאתם אמורים לחצות את הגבול למדינה אחרת, ניתן לקנות אחד במעברי גבול, תחנות דלק וסניפי דואר. אם אין לכם מדבקה, אתם עלולים לקבל הקנסות המתחילים בסביבות $150.
כאמור, המצרך היקר ביותר בחו"ל הוא הזמן! ולכן למרות שהאגרה עלולה להצטבר (לדוגמה, זה בערך 70 דולר להגיע מפריז לריביירה הצרפתית, וכ-20 דולר מרומא לנאפולי), הדלק והזמן שנחסכו בכבישים המהירים באירופה מצדיקים את ההוצאה. שימו לב שבכל מדינה, אם אתם מדלגים על הכבישים המהירים ונצמדים לכבישים משניים, אינכם צריכים לקנות מדבקת אגרה או לשלם בדרך אחרת עבור השימוש בכבישים, רק וודאו שאינכם עולים על כביש מהיר בטעות (לפעמים אין ברירה).
נהיגה וחנייה באזורים עירוניים מותרים באירופה
אם אתם מבקרים בערים גדולות, עדיף להחנות את הרכב בפאתי האיזור ההומה ולהשתמש בתחבורה ציבורית או במוניות. בערים מרכזיות ברחבי אירופה השתדלו להמנע מנהיגה עירונית מיותרת (בהנחה שהיא אכן מיותרת...). לדוגמה, כדי לנסוע לכל מקום במרכז העיר לונדון או שטוקהולם, תשלמו "אגרת גודש". כמו כן תדרשו בתשלום אגרה על מנת לנסוע לערים כמו אוסלו וברגן - אך בגלל המערכות האוטומטיות שלהם, ייתכן שלא תדעו זאת עד שתקבלו חשבון חודשיים לאחר מכן. יש לזכור כי בערים רבות, מכוניות חייבות לעמוד בתקן פליטה מסוים כדי להיכנס לגבולות העיר (אם כי לא סביר שתהיה בעיה ברכב השכור שלכם).
תנועת מכוניות אסורה לחלוטין במרכזי ערים איטלקיים רבים, כולל רומא, נאפולי, פירנצה, פיזה, לוקה, סיינה, סן ג'ימיניאנו, אורבייטו וורונה. אל תיסעו או תחנו בכל מקום שבו אתם רואים שלטים המזכירים Zona Traffico Limitato ( ZTL ; מוצג לעתים קרובות מעל עיגול אדום). אם תעשו זאת, אפילו לזמן קצר במקרה, לוחית הרישוי שלכם תצולם, לרוב ללא ידיעתכם!!! אם עשיתם זאת מספר פעמים - צפו לקנסות מצטברים כבדים בתיבת הדואר שלכם גם חודשים לאחר שחזרתם לארץ והספקתם לשכוח שביקרתם במקום!
פנייה שמאלה בכבישי אירופה - גם כאשר הרמזור הופך לירוק (כולל לפנייה שמאלה), יש לתת זכות קדימה לרכב הבא משמאל! רק במקרים בהם הרמזור כולל חץ המורה שמאלה, תהיה לכם זכות קדימה. לא בטוחים, תשתדלו לא לעמוד ראשונים ברמזורים, לעיתים דווקא הרכב הראשון קרוב מדי לרמזור אוינו יודע מתי האור מתחלף ותלוי בנהגים שמאחור.
פנייה שמאלה בכבישי אירופה - גם כאשר הרמזור הופך לירוק (כולל לפנייה שמאלה), יש לתת זכות קדימה לרכב הבא משמאל! רק במקרים בהם הרמזור כולל חץ המורה שמאלה, תהיה לכם זכות קדימה. לא בטוחים, תשתדלו לא לעמוד ראשונים ברמזורים, לעיתים דווקא הרכב הראשון קרוב מדי לרמזור אוינו יודע מתי האור מתחלף ותלוי בנהגים שמאחור.
ברומא - נהג כרומאי
הנהיגה באירופה נוטה להיות אגרסיבית יותר מאשר בארה"ב, ונראה שחלק מהאירופאים, במיוחד האיטלקים והיוונים, ממציאים את כללי הדרך שלהם. ברומא, למשל, רמזור אדום מהווה המלצה בלבד. המשמעות מבחיתנו הנהגים היא להיות דרוכים ולא מופתעים מכך שנהג בנתיב הנגדי או חוצה עלול לסכן אותנו.